Авторизація все шаблоны для dle на сайте newtemplates.ru скачать
 
  • 14:29 – Разрушения носят тотальный характер: на свежих спутниковых снимках Бахмут выглядит полностью уничтоженным 
  • 11:01 – Фотофакт: девятиэтажное здание налоговой в Бахмуте превратилось в пыль 
  • 12:59 – Ад на земле: как выглядит горящий Бахмут с воздуха ночью 
  • 17:29 – Волейболисты ВК "Бахмут" снова вышли в финал чемпионата страны 

Бахмут: шокуючі цифри руйнувань від начальника військової адміністрації міста

Кожен день місто продовжують руйнувати артобстріли.

 

Станом на 3 січня 2022 року у Бахмуті пошкоджено 355 багатоквартирних будинків та 3750 приватних. Таку інформацію у своєму  звіті оприлюднив начальник військової адміністрації Бахмута Олексій Рева. Загалом у місті до початку бойових дій налічувалося 614 багатоквартирних будинків та 11 886 приватних, тобто отримали пошкодження майже 53% багатоповерхівок та 31% приватних будинків. Ці цифри потребують уточнення, т.к. у безпосередній близькості від лінії фронту зробити точний підрахунок неможливо.

 

Один із житлових будинків у центрі Бахмута, фото з міських пабліків

 

На жаль, ті, хто готовив звіт градоначальнику, не повідомляють цифри повністю знищених будинків, які не підлягають відновленню. А їх процент значний, особливо в частному секторі, де рахунок зруйнованих до фундаменту будівель йде вже на тисячі. Є повністю знищені багатоповерхові будинки по вул. П. Лумумби, Некрасова, Ватутіна - побудувати їх заново буде набагато проще, чим відновити. Втім, війна ще не закончена, а кількість пошкоджених і зруйнованих будинків продовжує збільшуватися з кожним днем.

 

Зруйновані будинки у приватному секторі, східна околиця Бахмута. Фото з міських пабліків

 

Крім житлового фонду, пошкоджені абсолютно всі будівлі та приміщення установ охорони здоров'я, як первинного звена (амбулаторії та фельдшерські пункти), так і вторинного (больниця інтенсивного лікування). Повністю знищені фельдшерські пункти у селах Покровське та Відродження, неможливо визначити ступінь руйнування медучреждений в селах Зайцево, Клинове, Кліщіївка, Зеленопілля. В міській лікарні пошкоджені 70% будівель - лікувальні корпуса з 1 по 4-й, діагностичний корпус, пологовий будинок, пральні, гараж, харчоблок.

 

Зруйнована амбулаторія №6, Бахмут. Скріншот із відео.

 

У сфері освіти ситуація така сама: різною мірою пошкоджено всі 46 шкіл та дитячих садків, інклюзивно-ресурсний центр, міський центр дітей та юнацтва (вигорів повністю), управління освіти. Сильно зруйновани дитячі садки та школи у сел. Опитне, с. Зеленопілля, Зайцеве, Клинове, Покровське. В місті зруйновані дитячі садки №10, 25, 18, 40, 49, 52, 56 та школи №1, 2, 3, 5, 10, НВК №11. Знищено навчальний корпус та гуртожиток індустріального коледжу, навчальний корпус та 2 гуртожитки Горлівського інституту іноземних мов, гуртожиток спортивного коледжу ім. С. Бубки, зруйнований навчальний корпус коледжу культури та мистецтв ім. Карабиця (колишнє муз. училище), вигорів корпус коледжу транспортної інфраструктури (раніше АТЖТ).

 

Палає корпус коледжу транспортної інфраструктури, фото ГУНП в Дон. обл.

 

У Бахмуті не вціліло жодного закладу культури: з 28 довоених об'єктів повністю знищено 17 і зруйновано частково 11. Це і міський центр культури та досуга ім. Мартинова, який майже повністю згорів, і сільські будинки культури в Опитному, Іванівському, Кліщіївці, Зеленопіллі, Зайцево, Покровському, Клиновому, які повністю зруйновані. Також знищено школу мистецтв у сел. Опитне, бібліотеки в Іванівському, Кліщіївці, Зайцево, Покровському, Клиновому, Зеленопіллі и в Бахмуті по вул. Некрасова, 46. Часткові пошкодження отримали центральна бібліотека, школа мистецтв, краєзнавчий музей, народний Дім, центр культури та дозвілля у сел. Опитне, управління культури та бібліотеки-філії №1-5.

 

Великий зал МЦКіД ім. Е. Мартинова після пожежі, фото Д. Маркін
МЦКіД ім. Е. Мартинова після пожежі, фото з міських пабліків

 

Практично повністю знищена спортивна інфраструктура міста: в СК «Металург» зруйновані трибуни, стени і криша легкоатлетичного манежу, бегові доріжки, ангари, метальні зони, зал для пауерліфтингу, футбольне поле, ігровий і тренажерний зали, господарчі приміщення, 90% вікон. Пошкоджено спортмайданчик по вул. Ювілейній, 81а.

 

Один із перших "прильотів" по СК "Металург". Архівне фото.

 

Отримав пошкодження і міський центр соціальних служб: здание вцілило, але стоїть без вікон, дверей та з пошкодженим дахом. Практично повністю уничтожена інклюзивна дитяча площадка для дітей з обмеженими можливостями.

 

Не залишилося в Бахмуте і цілих тролейбусів: 12 машин з 24-х знищені повністю, ще 12 - пошкоджені. Знищено 3 тягові підстанції,  контактну сеть, службовий транспорт і приміщення тролейбусного депо.

 

Один із перших "прильотів" по тролейбусному депо. Архівне фото.

 

За оцінками спеціалістів КП "Бахмут-вода", в місті пошкоджена третина водопровідних сетей і чверть каналізаційних. Зруйновані будівлі Кліщіївського і Красносільского водозаборів, резервуари «Западний» і «Східний», пошкоджені 6 КНС і очистні споруди, а також територія підприємств і службовий транспорт.

 

Практично нічого не залишилося від торговій мережі міста: із 573 довоєнних об'єктів торгівлі в місті працюють тільки 14 магазинів і одна аптека. Повністю зруйновані павільйони на центральному ринку, магазин "Дом меблів" і "Фокстрот", магазин "Калач", ТК "Україна", магазин "Азов", кафе "Хуторок", готель "Атлантик", АЗС "Гефест" та інше.

 

Зруйнований ТК "Україна". Фото з міських пабліків
Закритий та пошкоджений магазин "Весна". Фото з міських пабліків

 

Відновлення міста навіть до довоєнного стану займе не один рік і вимагатиме мільярдних капітальних вкладень.


Вечерний Бахмут
рейтинг: 
  • Не нравится
  • -4
  • Нравится
Оставить комментарий
  • Оголошення
  • Коментарі
Ми у соцмережах
  • Вконтакте
  • Facebook
  • ОК
Мы вКонтакте
Мы на Одноклассниках