Авторизація все шаблоны для dle на сайте newtemplates.ru скачать
 
  • 14:29 – Разрушения носят тотальный характер: на свежих спутниковых снимках Бахмут выглядит полностью уничтоженным 
  • 11:01 – Фотофакт: девятиэтажное здание налоговой в Бахмуте превратилось в пыль 
  • 12:59 – Ад на земле: как выглядит горящий Бахмут с воздуха ночью 
  • 17:29 – Волейболисты ВК "Бахмут" снова вышли в финал чемпионата страны 

Бахмут, середина грудня. Як зараз виглядає місто з повітря та з землі

На жаль, з кожним днем ситуація у Бахмуті погіршується. Якщо кілька місяців тому йшлося про бої на ближніх підступах до міста, то зараз йдеться вже про вуличні бої в місті. Це не приховує вже Президент України Володимир Зеленський.

 

У своєму вечірньому відеозверненні 16 грудня Володимир Зеленський дав зрозуміти, що бої вже тривають у Бахмуті. "Слава всім нашим воїнам, які героїчно відображають усі спроби російських найманців закріпитися в Бахмуті. 17-а окрема танкова бригада, 46-а окрема аеромобільна бригада - слава вам, хлопці", - сказав президент.

 

На відеокадрах із міста, які знімають нечисленні волонтери та військові кореспонденти, видно, що всі переправи через річку Бахмут (Бахмутка) підірвані. У центральній частині міста, паралельно вул. Незалежності (раніше Радянської, ще раніше великої Харківської) риють окопи на повне зростання. Це - нова лінія оборони на випадок, якщо існуюча буде прорвана.

 

17 грудня у мережі з'явилося відео журналіста Юрія Бутусова, який показав, як зараз виглядає наше місто з висоти пташиного польоту. Його квадрокоптер летить спочатку зі сходу на захід, до району зруйнованої ЗОШ №5. Палає магазин "Азов" в районі старого МРЕВ і підірваного пішохідного мосту.

 

Наступний план - дрон летить із заходу на схід. Видно багатоповерхова забудова району "Забахмутка" - починаючи від колишньої ЗОШ №8 і до заводу "Сініат" та "Артвайнері". У дальній частині кадру видно кар'єр, який нині (за неофіційними даними) вже перебуває на непідконтрольній Україні території.



 
Потім Бутусов робить середній план на багатоповерхівках біля Трубного ставку, що розташовані по вул. Некрасова та Ватутіна. Тут видно найсильніші руйнування трьох будинків.

 

 
Потім дрон летить назад, у бік центру. Видна переправа, наведена поруч із підірваним пішохідним мостом, і снаряд, що вибухає у безпосередній близькості від переправи. Очевидно, саме неточна стрілянина ворожої артилерії по переправі і стала причиною пожежі магазину "Азов".

 

 

Потім нам на пару секунд ще раз показують район багатоповерхівок на вул. Некрасова і дрон повертається в центр міста, пролітаючи над приміською автостанцією. Видно згорілий будинок меблів, зруйновану ЗОШ №5, райдержадміністрацію, податкову інспекцію, кінотеатр "Космос", згорілий Будинок піонерів та зруйнований готель "Україна", згорілий ГЦКіД та виконком з вибитим склом.

 

 

А ось так виглядає наше місто із землі. Усі фото зроблені військовослужбовцем @samotniyskhid і раніше ніде не публікувалися.

 










Вечерний Бахмут
рейтинг: 
  • Не нравится
  • -6
  • Нравится
Оставить комментарий
  • Оголошення
  • Коментарі
Ми у соцмережах
  • Вконтакте
  • Facebook
  • ОК
Мы вКонтакте
Мы на Одноклассниках