Авторизація все шаблоны для dle на сайте newtemplates.ru скачать
 
  • 14:29 – Разрушения носят тотальный характер: на свежих спутниковых снимках Бахмут выглядит полностью уничтоженным 
  • 11:01 – Фотофакт: девятиэтажное здание налоговой в Бахмуте превратилось в пыль 
  • 12:59 – Ад на земле: как выглядит горящий Бахмут с воздуха ночью 
  • 17:29 – Волейболисты ВК "Бахмут" снова вышли в финал чемпионата страны 

Руйнування мають тотальний характер: на свіжих супутникових знімках Бахмут виглядає повністю знищеним

17 травня журналіст американської компанії CNN Джанлука Меццофьоре опублікував у своєму twitter нові супутникові фотографії Бахмута від компанії Maxar Technologies. Разом із свіжими знімками він також опублікував супутникові фото 2022 року. Порівнюючи фото, можна побачити, наскільки зруйноване місто майже за 10 місяців бойових дій.

 

У деяких районах міста руйнування мають тотальний характер, усе покрито товстим шаром червоного пилу. Повністю знищено всю інфраструктуру, переважну більшість багатоквартирних будинків сильно пошкоджено та/або зруйновано, у приватному секторі ситуація ще гірша: відносно непошкоджених будинків залишилися одиниці.

 

До початку бойових дій на території Бахмутської ТГ було 673 багатоквартирні та 15 730 приватних будинків. Такі цифри наводить прес-служба міської ради. Станом на 16 травня з них пошкоджено/знищено 553 багатоквартирних (82,1%) та 5018 приватних (31,9%), проте ці цифри дуже приблизні. Судячи з космічних знімків, відсоток пошкоджених будинків коливається між 95% і 100% як для приватної, так і багатоквартирної забудови.

 

Наприклад, отак виглядає зараз район міста між вул. Чайковського, Ювілейної та Леванєвського. На знімку важко вгадуються залишки ЗОШ №12, центру зайнятості, двох дитячих садків, кінотеатру "Победа". Видно, що підірвано або повністю зруйновано п'ятиповерхівки по вул. Захисників України (60 років утворення СРСР), 1, вул. Чайковського, 34 (50-й магазин), Благовіщенський храм. Майже нічого не залишилося від будинку вул. Чайковського, 37 та сусідніх з ним.

 

Разрушения носят тотальный характер: на свежих спутниковых снимках Бахмут выглядит полностью уничтоженным
 

А ось так цей район виглядав 8 травня 2022 року.

 

 

На наступному фото - центральна частина міста із залишками згорілого міського центру культури та дозвілля (по центру кадру). Сусідні будинки повністю знищені, багато з них повністю вигоріли. Зруйновано навіть туалет поруч із МЦКіД. У правій нижній частині кадру - ТД "Астрон", де був універмаг "Сільпо", магазини побутової техніки та бутіки. Будівля міської ради (лівий верхній кут) підірвана, вціліла лише прибудова з великою залою засідань та їдальнею.

 

 

Рік тому тут все виглядало непошкодженим.

 

 

Район ЗОШ №18, дитячих садків "Ведмежатко", "Світлячок" та "Кріпиш", а також кінцевої зупинки тролейбуса №5 представлений на наступному фото. В даний час тут тривають сильні бої, тому це зображення вже могло застаріти (у бік ще більших руйнувань). Жодного зеленого деревця, все вкрите червоним цегляно-глиняним пилом - навіть широка асфальтована вул. Ювілейна здається сільською ґрунтовкою.

 

 

Рік тому все було зовсім інакше.

 

 

Комплекс будівель індустріального технікуму, який згодом став коледжем, у центрі наступного фото. Ці будівлі під час боїв за місто кілька разів переходили з рук в руки, тому відновлювати тут уже нема чого. На землі лежить телевежа РТПЦ, з якої на місто здійснювалося телевізійне та радіомовлення. Від сусідніх приватних будинків залишилися лише фрагменти парканів та стін – настільки сильними були тут бої. Обстріли цього району продовжуються і сьогодні, тому можливі ще більші руйнування.

 

 

У травні минулого року все ще виглядає абсолютно неушкодженим.

 

 

Приватний сектор у районі вулиць Маріупольської, Садової (Петровського), Гоголя та Лікарняної показано на наступному космічному знімку. Незважаючи на руйнування, на фото можна знайти вцілілі будинки – принаймні з цілим дахом. У той же час на фото видно пожежі, а це означає, що обстріли цього району тривають і цілий сьгодні будинок завтра може стати купою обгорілої цегли.

 

 

Той самий район у травні 2022 року.

 

 

Тотальні руйнування характерні для всієї території міста. Навіть на загальному плані видно, наскільки сильно змінився Бахмут, порівняно з травнем 2022 року. Бої за місто тривають, а отже, місцевий ландшафт і надалі набуватиме місячно-марсіанських рис.
 
Бахмут у травні 2023 року (у кращій якості доступний за посиланням)

 

 

Бахмут у травні 2022 року (у кращій якості доступний за посиланням)

 


Вечерний Бахмут
рейтинг: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
Оставить комментарий
  • Оголошення
  • Коментарі
Ми у соцмережах
  • Вконтакте
  • Facebook
  • ОК
Мы вКонтакте
Мы на Одноклассниках